Korsetten har genom många årtionden varit en fråga för diskussion, många anser att det är ett plagg som förtrycker kvinnan och hennes verkliga former, medan andra ser det som en självständig kvinnas val att bära detta som enbart framhäver hennes sexiga och kvinnliga kurvor och former. Det som egentligen borde vara en kvinnas eget val har tyvärr blivit så omdebatterat och har upprört många människors känslor, eftersom att korsetten förr i världen användes för att det var så männen ville att sina kvinnor skulle se ut i sina klänningar och baldresser.

Men idag är det inget sådant som ligger bakom, utan nu har korsetten blivit en snygg modedetalj som inte alls har samma insugande förmåga som skapar smärta i revben och rygg, nu är den oftast mer designad som en snygg och åtsmidande topp med lite med formande förmåga än vad andra linnen och toppar oftast har.

Många gånger så är det också väldigt sexigt och utmanade att bära en korsett då det fortfarande ses i de flestas ögon som ett underklädesplagg och därför skapar en speciell känsla, så att komplettera ett sexigt underklädesset med en korsett kan vara något som hettar till i sovrummet för de flesta.

Sedan finns också korsetten som är insydd i mer avancerade klänningar så som bröllopsklänningar, balklänningar och liknande då det skapar en speciell silhuett och form som just denna typ av klänningar är avsedda att ha, då för att skapa ett stöd och en formlighet som gör att din dress känns så otroligt speciell och lyxig just för din stora dag. Men även här finns det många olika typer av korsetter och när man ser till dagens utbud är det bara att välja och vraka bland de klänningar som skulle vara perfekta för just dig.