De flesta hundägare tycker hundburarär en oumbärlig del av utrustningen. Alternativet att säkra sin hund i ett begränsat utrymme på natten, i bilen, eller helt enkelt när det passar är en stor bekvämlighet. Hundar tycks också njuta av säkerheten och komforten i en hundbur när de väl en gång blir vana vid dem. När man ska köpa en hundbur har hundägare många val att göra så som storlek, varumärke och design. Alla dessa faktorer spelar en roll i att välja den perfekta hundburen. De vanligaste burarna är ett enkelt plastskal med en metalldörr. Men det finns också ett brett spektrum av ”mjuka” hundburar, tillverkade av tyg på en lätt metallram. För många hundägare, erbjuder ”mjukare” hundburar stora fördelar jämfört med andra sorter. Här är några punkter att tänka på om du funderar på att köpa en hundbur.

För det första varierar kostnaderna kraftigt mellan olika typer av hundburar. De billigaste, vilket är typiska robusta trådburar med ett avtagbart plastskal, kostar så lite som runt 200 kronor, medan vissa designer modeller kostar så mycket som tusentals kronor. De billigaste mjuka hundburarna innehåller inga extra krusiduller-bara sex sidor och ett blixtlås-medan dyrare modeller kan erbjuda olika extra funktioner: låsmekanismer, förstärkta sömmar, gummerade fötter, sidofickor och andra. Beroende på din budget, kan du välja att dra nytta av några av dessa extrafunktioner, eller inte.

Till skillnad från hårdplast eller lådor av metall, är inte mjuka hundburar lämpliga för kraftiga hundar som biter och tuggar mycket, eller hundar som inte är kennel-utbildade och som kan försöka fly. Och även de små tänderna på en valp kommer att göra processen kort med tyg om den väljer att tugga på sitt hem. Av dessa skäl bör mjuka burar endast användas för hundar som är utbildade och redan bekväma i en låda.